HANGAT ! Pengantin lelaki 71 tahun pengsan tengok bakal isteri !FOLLOW BLOG BARU AIMI

Pengantin tumbang tengok wajah isteri

Assalamualaikum ! Seorang lelaki 71 tahun pengsan ketika diakad nikah malam kelmarin sebelum mengaku ia kerana beliau teruja sebaik terpandang wajah bakal isteri.

“Saya terkejut hingga pitam sebaik melihat wajah bakal isteri yang cantik selepas disolek pada majlis akad nikah semalam (kelmarin) .”

“Bagaimanapun, Alhamdulillah majlis itu selesai selepas saya berjaya melafazkan akad nikah kali ketiga,” kata penghuni Rumah Seri Kenangan (RSK) Taman Kemumin, di Kelantan, Idris Laboh, 71, yang bertemu jodoh dengan Rohani Lee Abdullah, 53, juga penghuni RSK .

Idris atau lebih dikenali sebagai Pak Yeh selamat diijabkabulkan dengan Rohani pada jam 5.30 petang kelmarin dan bersanding semalam serta diraikan 117 penghuni dan kakitangan RSK.

Lebih menarik, Rohani bertemu jodoh kali kedua di RSK selepas berkahwin dengan suaminya yang juga penghuni RSK pada 1994. Bagaimanapun, pada 2004, suami pertama Rohani meninggal dunia sebelum bertemu jodoh dengan Idris .Idris yang berasal dari Kampung Pangkal Canggung, Machang, berkata, dia terpikat dengan Rohani selepas ditempatkan di rumah perlindungan itu pada November tahun lalu. 

*p/s : Fuyoo ! Sampai pengsan tengok bakal isteri yang transform lepas make-up . Sweet sangat ! ^^ Tak salah kahwin walaupun dah berusia . Lagi banyak pahala dapat :D 

Yang benar , 
Aimi Rahim

2 comments:

ezyra daniel said...

adoi...macam2 hal la..hehe slmt semua nye ok lpas tu kan

Aimi Rahim said...

@ezyra daniel : HAHA . biasalah . even dah berusia kahwin tetap mahu dabomb . haha . alhamdulillah lah . nasib tak jadi apa apa . :D