Semak Kelayakan Bagi Lepasan SPM / STPM





Assalamualaikum . Hari ni , 21 Mac . Semua calon SPM 2012 dah ambil keputusan masing - masing . Tak lupa jugak kat kakak abang STPM yang ambil result 18 Mac hari tu . Puas hati tak dengan keputusan korang ? **Tapi , aimi nak bersuara sikit boleh ? Harap jangan lah ada yang terasa . Aimi nak nasihatkan kepada siapa yang dapat keputusan cemerlang janganlah pandang rendah dekat orang yang keputusannya lemah . Mungkin dia akan buat lebih baik daripada korang nanti . SPM bukan penghujungnya lagi . Masih ada satu alam baru menanti kita . Alam yang lebih mencabar untuk kita tempuhi . Dan lagi satu , kalau kawan kita dapat keputusan yang mengecewakan , kenapa tak naikkan semangat dia ? Kenapa terus nak rasa diri tu better ? Kesian tahu tak dekat kawan kita tuh . Jangan bagi dia terus rasa kecewa . Apa guna kita sebagai kawan dia ? Kesian dia tahu takk . Ehh , apakah ? Mohon maaf eh kalau ada terasa pasal ni . Aimi just nakk suarakan pendapat aimi . 

Okay lupakan pasal itu . Aimi sebenarnya nakk share untuk budak - budak lepasan SPM (macam dah besar sangat) dan kakak abang lepasan STPM mesti nak tahu kan Universiti mana yang layak dengan keputusan or sesuai dengan korang ? Korang boleh semak dekat SINI . Isi butiran apa yang patut . Dan pilih Universiti mana yang korang minat dan tengok jurusan apa yang korang boleh ambil . Dan aimi rasa happy sebab aimi layak ambil bidang KEJURURAWATAN ! Alhamdulillah :D

*p/s : Balik dari msyed tadi , semua tengok result aku ! Weyh , malu tahu takk . Mana tahu yang aku letak result dalam plastik je ? Hahaha . Btw , thanks to abah . I'm proud of me . And nakk sambung belajar cecepat ! Bosan dok rumah woi . :D

6 comments:

Shakirah Rosli said...

terima kasih info berguna untuk saya ^^ saya lepasan SPM ! ^^ :)
--http://caeshashi.blogspot.com/2013/03/good-news-spm.html

zainatul abu bakar said...

Congrats & all the best for ur future :)

sabella mohamad said...

waa tahniah ye aimi . bella pun lepasan spm jugak . aimi minat bidang kejururawatan eh ? semoga berjaya ya :D

Aimi Rahim said...

@Shakirah Rosli : Sama sama . Berguna untuk saya juga (:

Aimi Rahim said...

@zainatul abu bakar : Thanks . I hope too . (:

Aimi Rahim said...

@sabella mohamad : Terima kasih . (: tahniah jugak ye ? oh sebaye lahh kita ye ? Ha'ah . thanks doakan . (: