Blogger berumur 13 Tahun kini hangat diperkatakan !



Assalamualaikum . Kalau rajin , klik WEBSITE ni dulu .

Aimi pasti ramai di kalangan blogger sudah tahu tentang ini . Budak bernama Ayin kini di-bash oleh para blogger kerana sikapnya menipu dalam membuat satu segmen . Segmen nya pula , namanya sama dengan segmen kak nabila biela . Bila aimi check blog dia hari tu , dia buat segmen tu selepas dia join segmen kak nabila biela . Tak salah kalau nak buat segmen dek , tapi hadiah tu buat orang curiga . Budak berumur 13 tahun dah mampu nak bagi hadiah Samsung Galaxy Note II & Iphone 4s . Apakah ? Mungkin dia anak pengarah kot . Hahaha . *positif think :P*

Yang buat orang marah dengan Ayin ni . Sudah lah menipu , bukan nakk minta maaf or mengaku ke . At least sejuk hati nak maafkan kesalahan menipu dia tu . Ini tidak , lagi dia melawan cakap orang . Nak jugak cakap dia betul . Kalau dia betul , kenapa dia batalkan segmen tu lepas orang pertikaikan ? Takut kerana salah , berani kerana benar dek . Tak lama lepas tu , dia teruskan juga segmen 'tiruan' dia tu . Tapi , hadiah yang kononnya 'awesome' tu dah dibuang dari senarai . Aikk ? Iphone 4s & Samsung Galaxy Note II tu parents dah rampas eh ?

Sebenarnya tak salah nak buat segmen dek . Tapi hadiah tuh agak-2 lahh . Sudah lah mahal , takde sponsor pulak tu . Nampak sangat 'capub' (cari publisiti) dek ! Bila orang nasihat , degil tak mahu dengar . Yang terbaru aimi dengar , Ayin dah tukar link blog dia dan account twitter dia pun sudah tidak dapat dikesan . Lari ke ? Haishh . Orang yang macam Ayin ni akan merosakkan nama seorang Blogger tahu takk ?

credit : ahmad

Aimi tahu pasal ini pun sebab aimi baca blog FD dengan fanpage dia . But , cuba fikir logik . Tak salah kan kalau minta maaf ? Susah sangat ke nak cakap minta maaf ? Semua tahu setiap manusia melakukan kesilapan . Tapi budak Ayin ni EGO ! Tak nak dengar nasihat orang . Tengok lahh bahasanya pun . Kasar betul ! Berubah lah dek . (: NabilaMedan & Abang Zuhri puas dah tegur . Degil taknak dengar jugak . Belum aimi lagi . Aimi dah lah jenis sedikiiittt baran . Hahaha . Kang takk pasal je . :P 

*p/s : Nak baca entry yang sama tentang ini ? SINI | SINI | SINI | SINI 

Yang benar , 
Aimi Rahim 

14 comments:

Dianaa said...

memang budak tu ego rasanya. jenis taknak mengaku silap sendiri. btw thanks creadit entry :)

Aimi Rahim said...

@Dianaa : Ha'ah tahu takkpe . Sakit je hati tengok . Welcome :D

zulaika zulkifly said...

ayin menghantui blogger .. pegi mana2 , ada cter psal dy ~ haha

KY said...

mcm tu pulak dah.., KY baru terbaca kisah si ayin ni kat sini...

Aimi Rahim said...

@zulaika zulkifly : Dah trending sekarang ! Dahsyatkan budak Ayin nie ? :P

Aimi Rahim said...

@KY : Ha'ah . macam tuh lahh cerita dia .

Baiyah said...

ade baca gak psl blogger ni..emm macam2..

Ezad Skytech said...

kecoh da pasal blogger ni...mmg kena bash kaw2 la...tak guna nak menipu pun....dpt apa kan..da salah mengaku je la...lepas tu marah2 pulak guna bahasa yg tak sepatutnya...adehhh....

Aimi Rahim said...

@Baiyah : Memang kecoh pun pasa blogger seorang nie . Haih sabar je lahh .

Aimi Rahim said...

@Ezad Skytech : Itu lahh pasalnya . Dia dah buat salah just minta maaf bukan susah mana pun . Mana lah orang tak marah kalau dah bahasa pun tak reti nakk jaga .

Nasuha said...

Jemput join segmen sy http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html :D . Segmen akan tamat 31/3/13. Jom!

Nik Ainaa said...

A'salam. want to say thanks because joined my giveaway and congratulation! You're one of the lucky. :)

http://nikainaa.blogspot.com/2013/03/pemenang-2nd-ina-giveaway.html

Nik Ainaa said...

A'salam. want to say thanks because joined my giveaway and congratulation! You're one of the lucky. :)

http://nikainaa.blogspot.com/2013/03/pemenang-2nd-ina-giveaway.html

Syazwani Afandi said...

bw here :)

jom join segmen by mak dara :)

http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html