Seronok BER-BLOG-ING . Kenapa ?





Assalamualaikum . Aimi tahu ramai ambil part - time blogging kan ? Ke ada yang full - time ? Tambah pulak lepasan spm macam aimi nie . Hahaha . Tahu kenapa aimi lebih suka or seronok berblogging berbanding kerja lain ? Sebab ...

1- Aimi semakin ceria . Ceria sebab suka tengok blog - blog rakan bloggers yang menarik . Tambah pulak aimi menang contest or segmen . Lagi melompat aku . Hahaha . Rezeki kadang murah kadang mahal . Masing - masing . 

2- Aimi tak sunyi dan bosan . Masa aimi penuh je dengan blog nie . Aimi tak rasa blogging nie buang masa sebab dengan blogging nie aimi dapat banyak info , secara tak langsung , pengetahuan aimi bertambah dan bertambah . Ada jugak setengah blogger suka sebarkan berita terkini . Kadang aimi tak perlu tengok berita sebab dah tahu dulu . Hahaha .

3- Aimi dapat ramai kawan baru . Bila aimi join contest or buat contest . Secara tak langsung , hubungan silaturahim dapat terjalin . Untung kan ? Bukan susah , beramah mesra dengan blogger sesama blogger di alam maya . Seronok tau dapat ramai kawan . ^^

4- Sedikit demi sedikit aimi dapat tahu cara jaga kecantikan diri dan muka . Emm , aimi nie tak reti ber-make up sebab aimi tak reti dan tak minat . Haha . Dekat blog kak nabila biela pun ada tips untuk hilangkan jerawat , hilangkan parut . Aimi banyak rujuk di situ . Thanks ye akak :)

5- Sejak berblogging ni , aimi dah rajin membaca . Rajin membaca sebab perasaan ingin tahu ni membuak - buak . Satu benda yang kita tak tahu , tiba diaorang post something yang interesting dan aimi pun tak tahu pasal itu . Mula lahh aimi baca dari A to Z . 

6- Aimi jadi rajin bertanya . Bila aimi kunjung satu - satu blog ni , tiba tiba ada satu widget yang menarik sangat . Contoh , dulu blog aimi takde button ''send'' . Tahu kan manfaat dia ? *Kalau takk tahu , komen bagitahu aimi . Nanti aimi akan explain kat mana- mana .* Selagi aimi tak dapat button ''send'' tuh , aimi tak puas hati . Aimi selalu tanya kak nabila biela . Nak ping entry sana sini pun tak tahu . Tanya kak niera then search google dan akhirnya sukses jugak . Puas hati aku . Hahaha .

7- Aimi semakin rajin nak mencari info - info terkini , isu semasa . Hmm , nak suarakan tentang isu terkini tu , masih belum berani sebab aimi baru 18 tahun . Masih budak . Nanti apa pulak kata orang yang lebih dewasa . Taknak lah aimi kene bash . :P

*p/s : Ada yang nak tambah sebab seronok berblogging ? Komen lahh . Ada yang tak setuju dengan statement aku kat atas ? Bagitahu je . Aku terima dengan hati terbuka . :)

3 comments:

jaakechik said...

k.jaank tmbh 1, dgn blogging kita dpt jana duit..... best oooo hihihihi... -mata duitan!

#mata dipejam#tgn didada#

www.jaakechik.com

ISs said...

waa....sama la...


Jom ke sini :

Mewah : Rumah pemilik ferrari dan koleksi keretanya
Bestt : Hotel Mewah Gila Di India
Update : Keretapi Ferrari
Menarik : KWanita Terkurus Di Dunia
Popular : Senibina Menggempar Dunia
Fuyoo : Kapal Laut MEwah Gila
Seram : Menara Menyimpan Kereta
Confius : Cara Pesawat lama dilupuskan
Meletup : Samsung Membina Alat Perang
Meriah : Kereta Mewah Bangsa Arab
Ngeri : Telapak Tangan Putus


Dan Banyak lagi di Green Life..

ezyra daniel said...

zyra pon suka berblogging...sbb lehh baca pasal life org len yg kita tak pernah lalui :P